top of page

Wormen Humus

00004
€59.99
Op voorraad
1
Productgegevens

De door de aardwormen verteerd voedsel wordt een meststof (worm humus) geproduceerd die direct door de planten kan worden opgenomen. Na een periode worden alle wormen uit de grond gezeefd. Waarna de grond nogmaals extra wordt gezeefd zodat er een mooie fijne droge korrel overblijf.
Onze wormenhumus is 100% natuurlijk
De wormenhumus is een mest van topkwaliteit en wordt verkregen uit het goede werk van regenwormen - ook wel compostwormen genoemd. Deze komen zelfs in de mest terecht, die ze op verbazingwekkende wijze verwerken.
Vanwege hun morfologische samenstelling werken ze als een fabriek en kunnen ze dit opmerkelijke werk doen. Eenmaal verteerd, gedroogd en gezeefd, is de wormenhumus een fijn, geurloos en wormvrij product.

Beschrijving

De wormenhumus verhoogt het humusgehalte, vermindert het teveel aan zout en verbetert de efficiëntie van minerale meststoffen. Door het werk van de regenworm wordt de meststof omgezet in een volledig volwassen en bevochtigde organische stof. De nuttige microflora wordt aanzienlijk verder vergroot.

Wormenhumus wordt in alle mogelijke situaties gebruikt, zelfs onder delicate omstandigheden zoals zaaien, prikken, oppotten, verplanten etc. Of om wormenthee van te maken om dit aan het gietwater toe te voegen, zo hebt u een natuurlijke voeding voor uw planten.

Eigenschappen

  • Losse luchtige grond en betere bodemventilatie
  • Betere rijping van fruit, bloemen en groenten
  • Voorkom het shockeffect bij het verpotten
  • Versnelde bodemvorming door organische reststoffen en verhoogde biologische bodemactiviteit door het uitzonderlijk hoge bacteriegehalte
  • Langzame afgifte van mineralen, waardoor de plant gedurende het groeiseizoen een constante energiebron heeft
  • Verbetering van de natuurlijke bodemcapaciteit en pH-correctie naar neutrale pH
  • Betere opname van mineralen door het uitwisselingscomplex te vergroten
Uiteraard moet u bij een bestelling van 1000 kg.(of meer) de humus zelf op komen halen.
Bewaar dit product voor later
bottom of page