top of page

Over 0ns

YUNC0018.jpg

Sinds Jan Hofmans in 1992 met zijn wormenkwekerij begon, is hij kennis gaan vergaren over het kweken van de wormen. Veel van deze kennis is opgebouwd door zelf te experimenteren en goed te letten op de reactie van de wormen. Doordat hij zelf zijn research heeft gedaan is hij tot de perfecte balans gekomen waarmee hij gezonde wormen van egale maat kweekt. Veel werk wordt met de hand gedaan, zodat we constant de kwaliteit en gezondheid van de wormen in de gaten kunnen houden. Inmiddels is Wormenkwekerij Hofmans uitgegroeid tot een van de grootste wormenkwekerijen in Nederland met een productie van meer dan 100.000 kg wormen per jaar.

Wie zijn wij:

IMG_8698.jpg
IMG_8731.jpg

We kweken hoofdzakelijk de Dendrobena veneta, een perfecte worm om mee te vissen. Er is een brede afzet voor onze wormen, we exporteren ze naar o.a. Engeland, Finland, Polen en Amerika.

De wormen worden gekweekt op onze boerderij in Ottersum. Op de bovenstaande foto zijn onze gebouwen en kassen te zien. De gebouwen hebben een totaal van 5000 m². De video op de pagina galerij geeft u een rondleiding over ons bedrijf en laat zien hoe wij te werk gaan. 

De Compost

De compost van onze wormen, ook wel bekend als “Black Gold”, is rijk aan de nutriënten N,P,K en vergroot de micro-biodiversiteit. Wanneer de worm zijn voedsel verteert wordt de compost in een dun laagje slijm ingekapseld. Hierdoor worden de nutriënten langzaam losgelaten aan de bodem en geeft het langdurig voeding af. We hebben twee verschillende soorten compost, de grove en de fijne.

De Wormen

bottom of page